ΠΟΕΔΗΝ: Διμοιρία αστυνομικών μπούκαρε σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό κι έσυρε έξω σιδηροδέσμια υγειονομικό


Την είσοδο αστυνομικών σε μονάδα του Ευαγγελισμού και την αναίτια προσαγωγή συναδέλφου με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Απερίγραπτες είναι οι καταστάσεις και οι εικόνες που περιγράφει σε καταγγελία της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων μπήκαν στον αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ, του νοσοκομείου και πέρασαν χειροπέδες σε εργαζόμενη, η οποία κατηγορήθηκε από πολίτη. Η υγειονομικός κρατήθηκε αρκετές ώρες πριν αφεθεί ελεύθερη, σύμφωνα με την καταγγελία.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της καταγγέλλεται η είσοδος σε Μονάδα φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μιας διμοιρίας αστυνομικών δυνάμεων και την αναίτια προσαγωγή με χειροπέδες εργαζόμενης του νοσοκομείου στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για 5 ώρες.

 «Η εργαζόμενη προσήχθη παράνομα στο αστυνομικό τμήμα σιδηροδέσμια μετά από απαίτηση μιας πολίτου που δήλωνε ότι ήθελε να της υποβάλλει μήνυση παρά το γεγονός ότι η εργαζόμενη είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξυπηρέτηση του αιτήματος που η ίδια είχε καταθέσει» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενώ σημειώνουν με νόημα ότι «το εντυπωσιακό είναι ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντέδρασε να αποτρέψει την παράνομη προσαγωγή της συναδέλφου ούτε βεβαίως στην «εισβολή» μεγάλου αριθμού αστυνομικών μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μονάδα γεγονός που παραβιάζει κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο».

Οι υγειονομικοί κατηγορούν τις αρχές για την αστυνομική αυθαιρεσία αλλά και την κυβέρνηση αφού όπως εξηγούν εκτός από το ότι άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την πανδημία «επιχειρεί με διάφορους τρόπους να μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα που εμφανίζονται στις πλάτες των υγειονομικών».

topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!