Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ έχει διαγνωστεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά συνεχίζει να πετάει


Μία πολύ σοβαρή υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως αποκάλυψε το Mega, πιλότος ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο εν λόγω πιλότος φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να πιλοτάρει. Σημειώνεται ότι ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει έπειτα από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε ύστερα από επίκληση γνωματεύσεων μη εξειδικευμένων ιατρών. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρεία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρεία που τα συντηρούσε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!