
Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στο Μενίδι. Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών
Ένταση επικράτησε και το βράδυ της Κυριακής στο Μενίδι, με κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σπίτι του 23χρονου Ρομά που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για τον χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα το απόγευμα της Πέμπτης.
Μπροστά στο φόβο να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά του Σαββάτου όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στην οικία του άνδρα, οι αστυνομικοί έκαναν «φραγμό» και με χρήση χημικών απώθησαν τους διαδηλωτές.
Αυτό που επίσης προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν η πληροφορία ότι αυτή τη φορά οι Ρομά ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στην περίπτωση κατά την οποία οι διαδηλωτές πλησίαζαν το σπίτι του 23χρονου.
Οι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν καθώς από τον χώρο του καταυλισμού ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί από καραμπίνες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από πού ακριβώς έρχονται τα πυρά.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι κάτοικοι του Μενιδίου είναι οργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Όπως καταγγέλλουν, σχεδόν καθημερινά συλλέγουν κάλυκες από τα σπίτια τους.
Λίγες ώρες μετά το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής του Μενιδίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών από τις γειτονιές τους.
Σήμερα το μεσημέρι Ρομά τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Μόρνου. Όπως δηλώνουν, φοβούνται και εκείνοι μετά τα χθεσινά επεισόδια και την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του 23χρονου και ζητούν την προστασία της Αστυνομίας.
Αυτή την ώρα κάτοικοι του Μενιδίου απευθύνουν πρόσκληση στη βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία Καράβου, κατά της εγκληματικότητας, σε μία κίνηση να εξομαλυνθεί το κλίμα στην περιοχή.
Τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα ο 23χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς ομολόγησε ότι πυροβολούσε το μοιραίο βράδυ όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής. Θα δικαστεί στο αυτόφωρο για δύο πλημμελήματα της παράβασης περί όπλων και των άσκοπων πυροβολισμών.
Μενίδι: Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μάριου. Τα πρώτα της λόγια