Περίπου 8.000 ανυπάκουοι καρναβαλιστές παρέλασαν στο Πατρινό Καρναβάλι


Μπορεί φέτος οι επίσημες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού να απαγορεύθηκαν, υπό το φόβο επέκτασης του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν σταμάτησε τους χιλιάδες πατρινούς καρναβαλιστές από το να παρελάσουν.

Το ραντεβού μεταξύ των καρναβαλιστών, δόθηκε στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ομονοίας, όπου παλιότερα ξεκινούσε η καρναβαλική παρέλαση και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περί τις 8.000 άτομα.

Φόρεσαν τις στολές τους, είτε αυτές με τις οποίες επρόκειτο να παρελάσουν φέτος, είτε παλιότερες, και παρέλασαν κατεβαίνοντας την Γούναρη, έστριψαν στην Κορίνθου, πέρασαν από την πλατεία Γεωργίου, έστριψαν στην Ερμού και «χύθηκαν» στους δρόμους της πόλης.

Εκτός από τους συμμετέχοντες στην πομπή υπολογίζεται ότι τους παρακολούθησαν από το πεζοδρόμιο, περί τα 4.000 άτομα. Η καρναβαλική πομπή ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τα δρώμενα και διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, οι αστυνομικοί είχαν ενημερώσει προφορικά τους επικεφαλής των πληρωμάτων, ότι παρελαύνουν με δική τους ευθύνη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!