Παράταση σκληρού lockdown σε Βοιωτία, Σπάρτη, Αχαρνές, Ασπρόπυργο. Καμπανάκι για Κομοτηνή


Την διατήρηση αλλά και την χαλάρωση των αυστηρών μέτρων προστασίας που ισχύουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αλλά και την άρση του σε άλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, ενώ παρατείνεται για μία εβδομάδα η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Οι περιοχές που θα γίνει άρση «σκληρού» lockdown

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά σε Ανθήλη, Κάλυμνο, Παλαίκαστρο και Αργολίδα από Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 06:00 το πρωί.

Παράταση ολικού lockdown μέχρι 1η Φεβρουαρίου

Παράλληλα, το σκληρό lockdown λαμβάνει παράταση για μία εβδομάδα ακόμη, ως τη 1η Φεβρουαρίου δηλαδή, στις ακόλουθες περιοχές:

Βοιωτία με 114 ενεργά κρούσματα

Λέσβο με 59 ενεργά κρούσματα

Δήμο Σπάρτης με 49 ενεργά κρούσματα

Δήμο Εορδαίας με 66 ενεργά κρούσματα

Δ.Ε. Κρόκου με 33 ενεργά κρούσματα

Καθώς και:

Δ.Ε. Σιάτιστας με 13 ενεργά κρούσματα

Δήμο Ασπροπύργου με 78 ενεργά κρούσματα

Δήμο Αχαρνών όπου σε συγκεκριμένες γειτονιές παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αντί για μείωση, χτες τα κρούσματα ήταν 175 ενώ πριν από μία εβδομάδα που ξεκίνησαν τα μέτρα ήταν 166.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως σε lockdown μπαίνει από αύριο ως τη 1η Φεβρουαρίου μπαίνει οικισμός Ρομά στο Δήμο Δυστίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου του νομού Ευβοίας.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Κομοτονή

 

sputniknews

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!