Παντελής Αμπαζής-«Μαϊντανός και άνηθος»


Όταν η ευρηματική μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου, “φωτίζει” μοναδικά τους σουρεάλ στίχους του Παντελή Αμπαζή, το αποτέλεσμα είναι παράξενα γοητευτικό! Όσοι πιστοί προσέλθετε! Και οι άπιστοι δεκτοί. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! Γούστα είπε ο πίθηκος κι έφαγε το σαπούνι…

Είναι ένας δίσκος που έγινε σε δύσκολους καιρούς, παντελώς with a little help from my friends.

Ο σπουδαίος Λάκης Παπαδόπουλος έβαλε δεκατρείς υπέροχες μουσικές στους στίχους μου και πέντε τραγούδια τα είπε ντουέτο μαζί μου.

Ένα ωραίο στίχο του μας χάρισε ο εκλεκτός ομότεχνος Φοίβος Δεληβοριάς.

Ένα από τα τραγούδια μας ερμήνευσε μοναδικά ο μεγάλος Σταμάτης Κόκοτας.

Τρία τραγούδια ενορχήστρωσε και έπαιξε κιθάρα ο ιδιοφυής φίλος μου Βαγγέλης Δεληκούρας, που επίσης επιμελήθηκε την σειρά των τραγουδιών αλλά κυρίως ήταν δίπλα μου καθημερινά μέσα στην καραντίνα και με στήριξε καλλιτεχνικά και ανθρώπινα τα δύο τελευταία χρόνια των τελικών ηχογραφήσεων, που έγιναν συνολικά σε βάθος πενταετίας σε τέσσερα διαφορετικά στούντιο, των φίλτατων Γιάννη Στεργίου (Chief), Νίκου Ασημάκη (Music Art Lab Studios), Μάνου Γρυσμπολάκη (Zefxis) και Θανάση Γκίκα (Mythos) που έκανε με αγάπη, ευγένεια και υπομονή τις τελικές μίξεις και το mastering.

Στα τραγούδια 3,7,10,12, ενορχήστρωση, programming, μπάσο, κιθάρες ο Γιάννης Στεργίου. Στα φωνητικά και στο μπουζούκι ο Λαμαρτίνος της μουσικής Κοσμάς Κοκόλης. Τρομπέτα και σαξόφωνο ο Τάσος Δράμπαλης. Τύμπανα ο Βαγγέλης Κορακάς. Hammond και πλήκτρα ο Γιάννης Δοναδίκης. Πιάνο, μπάσο, κιθάρες, φλάουτο ο Φώτης Μυλωνάς. Ευχαριστώ παίδες!

Κιθάρες, μπουζούκι, φωνητικά: Κοσμάς Κοκόλης / Κρουστά: Vago Cuervo

Ηχοληψία, μίξη, ενορχήστρωση, πιάνο, μπάσο: Μάνος Γρυσπολάκης

Σκίτσο εξωφύλλου: Νικόλας Στεφαδούρος (Stef)

 


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!