Πανελλήνιες 2018 ΕΠΑΛ: Συνέχεια με Ανατομία, Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Τέχνης και Σχέδιο


Συνέχεια αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου με   τέσσερα διαφορετικά μαθήματα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις  των ΕΠΑΛ της χώρας. Στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.

Με την εγκυρότητα και την εμπειρία των φροντιστηρίων «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα μάθετε τα θέματα των Πανελληνίων και τις απαντήσεις των αυριανών θεμάτων των ΕΠΑΛ

Οδηγίες για το Σχέδιο

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σχετική εγκύκλιο του ενημερώνε όλους τους υποψήφιους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2018 και ετοιμάζονται να δώσουν αύριο το μάθημα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» για τη διαδικασία και τι πρέπει να έχουν μαζί τους.

Στους υποψήφιους θα δοθεί χαρτί σχεδίασης, του οποίου οι εξωτερικέςδιαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ..

Από εκεί και έπειτα ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά – χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και άλλα αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.), καθώς και μεγεθυντικό φακό.

Επόμενο μάθημα για τα ΓΕΛ

Οι εξετάσεις συνεχίζουν με τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 15 Ιουνίου με τα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι που θα δώσουν το συγκεκριμένο μάθημα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), κομπιουτεράκια και μοιρογνωμόνιο.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!