Πέτρος Φιλιππίδης: Ορίστηκε στις 18 Μαρτίου η δίκη του ηθοποιού


 Σε λιγότερο από τρεις μήνες ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2022 θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, ο προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης. Η δίκη του γνωστού κωμικού με τη μεγάλη καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση ορίστηκε να αρχίσει στις 18 Μαρτίου 2022.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμφθηκε στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται αναφέροντας πως είναι «θύμα εκδίκησης». Στην απολογία του, μάλιστα, είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και «μανία εκδίκησης» .

Οι τρεις υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται
Η παραπομπή του αφορά τρεις υποθέσεις. Η πρώτη για την οποία διώκεται για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση αφορά το έτος 2008 ενώ οι άλλες δύο αφορούν δύο απόπειρες βιασμού, με χρόνους τέλεσης 2010 και 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταγγελθεί από τρεις συναδέλφους του ηθοποιούς για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που φέρεται να τέλεσε σε βάρος τους.

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο.

Στη συνέχεια όπως κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η δεύτερη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του και εκεί να αποπειράθηκε να την βιάσει.

 Η τρίτη πράξη για την οποία κατηγορείται τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν η Τρίτη καταγγέλλουσα είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!