Δεν είναι λίγες οι φορές που κάναμε σχέδια κατά τη διάρκεια του χρόνου για τις καλοκαιρινές μας διακοπές αλλά τα δεδομένα μας άλλαξαν είτε γιατί τα οικονομικά μας δεν βοήθησαν είτε γιατί προέκυψε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορέσαμε να κάναμε την απόδραση που θέλαμε. Η Ελλάδα όμως έχει πολλά όμορφα μέρη τόσο κοντά όσο και μακριά από την Αθήνα οπότε αν τελικά για κάποιο λόγο άλλαξαν τα σχέδια, λιγόστεψαν οι μέρες και τα χρήματά μας δεν πρέπει να χάνουμε το χαμόγελό μας. Σας προτείνουμε πέντε ιδανικά μέρη για ένα όμορφο τριήμερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και η κατάλληλη παρέα.

Έτοιμοι να σαλπάρουμε για…

Πόρος

Ένας μικρός παράδεισος μόλις 2 ώρες μακριά από τον Πειραιά. Το ρολόι σήμα κατατεθέν από το 1927 αρχίζει να “μετρά” τις στιγμές από την πρώτη στιγμή της απόβασης σας στο νησί. Μάλιστα από το συγκεκριμένο σημείο μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα του Αργοσαρωνικού. Στενά σοκάκια και παραλίες γεμάτες πεύκα. Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι η παραλία που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο στο νησί.

Τα εισιτήρια από τον Πειραιά κοστίζουν μόλις 11.5 ευρώ.

Αίγινα

www.viewsofgreece.gr

Ο προορισμός αυτός δεν απέχει περισσότερο από 70 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για ένα χαλαρό τριήμερο. Στο νησί υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε όπως ο Ναός της Αφαίας που προσφέρει τη δυνατότητα να δεις παράλληλα όλη τη  Σαρωνική ακτογραμμή της Αττικής ή «Πόρτα» του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου για την οποία πολύς λόγος έχει γίνει για το αν και κατά πόσο εναρμονίζεται με το περιβάλλον και την αισθητική του τόπου.

Τα εισιτήρια για Αίγινα από Πειραιά κοστίζουν μόλις 8 ευρώ.

Άνδρος

Ακόμη ένας προορισμός που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Μόλις 2.5 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και το νησί της Άνδρου είναι έτοιμο να δεχθεί τους επισκέπτες του. Το συγκεκριμένο μέρος συνδυάζει υπέροχα τη κοσμοπολίτικη ζωή με την πιο ήσυχη πλευρά του.  Αριστοκρατικά σπίτια, γραφικά στενά και καταγάλανα νερά κάνουν το νησί πραγματικό παράδεισο σε συνδυασμό με το καλό φαγητό και τους φιλόξενους κατοίκους.

Οι τιμές των εισιτηρίων από το λιμάνι της Ραφήνας είναι στα 20 ευρώ.

Τζιά

Ένα κατεξοχήν νησί τριημέρου. Με μόλις 5-6 μικρές παραλίες , και όχι πάνω από 3-4 μπαρ και εστιατόρια. Τα πέτρινα σπίτια που ξεπετιούνται δεξιά και αριστερά κατά τη διαδρομή προς τις παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Μην παραλείψεις να βρεθείτε στη χώρα του νησιού που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο ενώ αξίζει να ανεβείτε και μέχρι το Λέοντα, το σκαλισμένο λιοντάρι πάνω σε Τζιώτικο βράχο, στην πάνω μεριά της πόλης. Βέβαια αξίζει να νοικιάσετε και ένα φουσκωτό για να επισκεφθείτε κάποιες ακόμη παραλίες στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο ή μηχανή.

Η τιμή των εισιτηρίων για τη Τζια από το Λαύριο ανέρχεται στα 12,20 ευρώ.

Κύθνος

Βρίσκεται δυο ώρες μακριά από το Λαύριο και από τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι του νησιού θα νιώσετε μια ηρεμία να σας κατακλύζει αφού ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο τόπο αυτό. Έχει αμέτρητες παραλίες και αν και δε φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της, φημίζεται για τη φιλοξενία και το καλό της φαγητό. Αξίζει να επισκεφθείτε πολλά από τα μικρά χωριά που βρίσκονται στο νησί  ενώ η θέα που προσφέρει το απέραντο γαλάζιο που ξεπροβάλει ανάμεσα από τα πεύκα θα δικαιώσει την επιλογή σας να βρεθείτε εκεί.

Η τιμή του εισιτηρίου από το λιμάνι του Λαυρίου είναι 16,20 ευρώ.