Πέθανε ο συνδημιουργός του Scooby-Doo


Ο γιος του Κεν Σπίαρς, Κέβιν μιλώντας στο Variety για τον θάνατο του πατέρα του είπε ότι ο παραγωγός και σεναριογράφος πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με την άνοια με σωμάτια του Λούι (dementia with Lewy bodies).

«Θα θυμόμαστε για πάντα το πνεύμα του, την αφηγηματική του ικανότητα, την αφοσίωσή του στην οικογένεια και το ισχυρό εργασιακό ήθος του» είπε ο Κέβιν Σπίαρς στο Variety. «Ο Κεν δεν άφησε ένα μόνιμο αποτύπωμα μόνο στην οικογένειά του, αλλά έχει αγγίξει τη ζωή πολλών ως συνδημιουργός του Scooby-Doo. Ο Κεν υπήρξε πρότυπο για εμάς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές μας» υπογράμμισε.

Ο Κεν Σπίαρς δημιούργησε τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Scooby-Doo, Where Are You!» το 1969 με τον σκιτσογράφο και σεναριογράφο, Τζο Ρούμπι, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 87 ετών. Εκτός από την επινόηση των χαρακτήρων της σειράς που εξιχνιάζουν μυστήρια- τους Φρεντ, Βίλμα, Δάφνη, Σάγκι και τον Γερμανικό Μολοσσό, Σκούμπι, οι Σπίαρς και Ρούμπι ήταν οι δημιουργοί πολλών δημοφιλών σειρών κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 1970, όπως «Dynomutt, Dog Wonder» και «Jabberjaw».

Ο Τσαρλς Κένεθ Σπίαρς γεννημένος το 1938 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου και μεγάλωσε γνώρισε και έγινε φίλος με τον γιο του παραγωγού κινουμένων σχεδίων Γουίλιαμ Χάνα.

Το 1959, ο Σπίαρς εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας παραγωγής κινουμένων σχεδίων Hanna-Barbera Productions ως μοντέρ ήχου, στην οποία ο Ρούμπι ήταν συνάδελφός του. Το δυναμικό δίδυμο εργάστηκε επίσης στις Sid & Marty Krofft Television Productions, DePatie-Freleng Enterprises, CBS και ABC. Το 1977 ίδρυσαν την εταιρεία Ruby-Spears Productions και συνέχισαν να κάνουν πολλές άλλες σειρές animation, όπως τις «Alvin and the Chipmunks» και «The Plastic Man Comedy-Adventure House».

Oι χαρακτήρες της σειράς «Scooby-Doo» δημιουργήθηκαν το 1969 βασισμένοι στην εφηβική κωμική σειρά 1959-63 «The Many Loves of Dobie Gillis» του CBS. Η amination σειρά έγινε franchise με αρκετά remake στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, συμπεριλαμβανομένων μιας ταινίας live-action το 2002 -με πρωταγωνιστές τους Freddie Prinze Jr. και Sarah Michelle Gellar- και ενός remake CGI με τίτλο «Scoob!» που κυκλοφόρησε φέτος την άνοιξη.

Ο Κεν Σπίαρς αφήνει πίσω τους τους δύο γιους του, Κέβιν και Κρις, πέντε εγγόνια και τρία δισέγγονα.

 

topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!