Ο παραγωγός των ταινιών «Star Wars», Γκάρι Κερτς πέθανε την Κυριακή από καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ήταν 78 ετών. Εκτός από το ότι βοήθησε να μεταφερθούν οι ιστορίες του Skywalker στη μεγάλη οθόνη, ο Κερτς ήταν παραγωγός των ταινιών «American Graffiti» και «The Dark Crystal».

Η καριέρα του ήταν στενά συνδεδεμένη με εκείνη του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και δημιουργού της σάγκα ταινιών επιστημονικής φαντασίας Τζορτζ Λούκας, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν μετά από προβλήματα στην παραγωγή του «The Empire Strikes Back» (Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται).

Ο Κερτς προασπίστηκε το «Star Wars» ανάμεσα σε πολλά project και βοήθησε τον Λούκας να διαχειριστεί την έλλειψη ενθουσιασμού της 20th Century Fox για μία ταινία που είχε απορρίψει ως B movie.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com