Πάτρα: Θετικά τα μηνύματα από τον νευρολογικό έλεγχο στον 6χρονο Φώτη


Τα μηνύματα από τον νευρολογικό έλεγχο στον μικρό τραυματία ήταν θετικά και οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Με την κατάσταση του 6χρονου Φώτη να παραμένει σταθερά κρίσιμη για δεύτερο 24ωρο, οι θεράποντες γιατροί του περιμένουν τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων για να αποφασίσουν πότε θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης, με τους γονείς του μικρού να αγωνιούν και τις εξηγήσεις για το σοβαρό ατύχημα να προκαλούν για ακόμα μία μέρα αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Στο πλευρό του μικρού Φώτη, που χτύπησε στο κεφάλι όταν όχημα έφυγε από την πίστα και κατέληξε στους θεατές, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς και ο παππούς του.

Όλοι προσεύχονται κάθε στιγμή για μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών και για να τελειώσει μέσα στις επόμενες μέρες η πιο δύσκολη περιπέτεια της ζωής τους.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση από το μεσημέρι της Κυριακής παραμένει και ο οδηγός του επίμαχου καρτ. Αγωνιά και εκείνος για τον 6χρονο Φώτη και έχει πάντα στο μυαλό του τις σκηνές που έζησε.

Αυτό που προκύπτει από τις έρευνες είναι ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για το pick, ούτε καν οι δεσμεύσεις των διοργανωτών που υπόσχονταν σε αντίθεση με τα όσα έγιναν, ότι η απόσταση ασφαλείας των θεατών από τις πλαστικές μπαριέρες θα ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο.

Για να μην χάνεται ο χρόνος οι μπαριέρες δεν είχαν ούτε άμμο ούτε νερό. Κάτι που όπως φαίνεται έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο σοβαρότατο ατύχημα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία του 6χρονου Φώτη. Με τους γιατρούς να μελετούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων με στόχο να αποφασίσουν πότε θα αρχίσουν τη διαδικασία αφύπνισης του μικρού ασθενή τους.

Ο κ. Ιωάννης Μπάκος, διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση της υγείας του μικρού Φώτη. 

«Σήμερα το μεσημέρι ο μικρός Φώτης υποβλήθηκε σε έναν έλεγχο νευρολογικού  και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Το πότε ακριβώς θα αποσωληνωθεί ο μικρός θα γίνει γνωστό αύριο γύρω στις 10:00 όταν θα γίνει η μαγνητική εξέταση.», εξήγησε.

«Σήμερα τα αποτελέσματα είναι πιο ενθαρρυντικά. Έχουν περάσει 48 ώρες και το παιδί είναι σταθεροποιημένο», πρόσθεσε.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!