Πάστορας κρατούσε κλειδωμένα στο υπόγειο 8 άτομα με αναπηρία


Ένας αυτοαποκαλούμενος πάστορας με την σύζυγό του συνελήφθησαν επειδή φέρεται να κρατούσαν οκτώ άτομα με αναπηρία κλειδωμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους.
Ο Κέρτις Κιθ Μπάνκστον, 55 ετών, και η σύζυγός του διαχειρίζονταν μια μονάδα φροντίδας χωρίς άδεια σε ένα ακίνητο στο Γκρίφιν, κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές λένε πως το το ζευγάρι έλεγχε τα οικονομικά των θυμάτων και μερικές φορές εμπόδιζε την ιατρική περίθαλψη.

Το σχέδιο του ζευγαριού αποκαλύφθηκε όταν χρειάστηκε να εμπλακεί η αστυνομία για να ανοίξει το υπόγειο, επειδή ένα θύμα έπαθε επιληπτική κρίση.

Διασώστες κλήθηκαν με αφορμή μια επιληπτική κρίση ασθενούς στις 13 Ιανουαρίου. Όταν βρήκαν την πόρτα στο υπόγειο εντελώς σφραγισμένη, αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ανακάλυψαν πως οκτώ άτομα με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών, παρέμεναν κλειδωμένα από τον 55χρονο και τη σύζυγό του, Σοφία Σιμ Μπάνκστον.

Έρευνα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε μισθώσει το ακίνητο για περίπου 14 μήνες και το χρησιμοποιούσε ως «σπίτι προσωπικής φροντίδας» για τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία η αστυνομία ισχυρίζεται ότι «φυλάκισαν ουσιαστικά παρά τη θέλησή τους».

Επιπλέον πρόσθεσαν ότι ανακάλυψαν πως ο Κέρτις Μπάνκστον λειτουργούσε την φερόμενη δομή υπό το πρόσχημα μιας εκκλησίας και ισχυρίστηκε ότι ήταν πάστορας.

Τα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε «κατάλληλη» δομή φροντίδας και στέγασης, προστίθεται στην ανακοίνωση., ενώ οι αρχές αναζητούν πληροφορίες από άλλους κατοίκους της περιοχής που μπορεί να είχαν κάποιον συγγενή ή αγαπημένο πρόσωπο υπό τη φροντίδα των Μπάνκστον.

Σε δήλωση, μέσω του δικηγόρου του, ο Κέρτις Μπάνκστον αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και ισχυρίστηκε ότι βασίστηκαν σε «ανακριβείς» πληροφορίες της αστυνομίας, «γεμάτες παραπληροφόρηση».

 Επιπλέον υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για τύπου δομή φιλοξενίας, αλλά περισσότερα για ένα «Χριστιανικό Υπουργείο που παρέχει δωμάτια και διατροφή σε άτομα που πολλές φορές υπήρξαν άστεγοι ή φύλακες του κράτους».

e-daily

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!