Ο Πάνος επέστρεψε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας Αιγαίο SOS αλλά και για να ολοκληρώσει το νέο του δίσκο Μετά από την Cobalt Music.

Είσαι σχεδόν τρία χρόνια στην Αμερική. Πριν από αυτό έπαιζες σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά, το Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, σε ένα ρόλο πολύ δημοφιλή. Μάλιστα συμπρωταγωνιστούσες με την αγαπημένη σου στην κανονική ζωή. Και ξαφνικά αποφασίζεις να φύγεις για Νέα Υόρκη. Σε κάποιον θα ακουγόταν λίγο τρελό που τα άφησες όλα πίσω σε μια τόσο καλή στιγμή στην καριέρα σου. Πώς το αποφάσισες;

Επειδή εμένα το μέλημά μου είναι να λέω ιστορίες που να έχουν λόγο ύπαρξης, έφυγα γιατί ένιωθα πως θέλω νέα έμπνευση. Κάποιος μπορεί να πηγαίνει στην Αμερική επειδή πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης στον κόσμο και ότι δεν τον χωράει η Ελλάδα. Εγώ πήγα στην Αμερική –που μπορεί να ήταν το Βερολίνο ή το Λονδίνο, απλά έτυχε να είναι η Αμερική– για να γίνω καλύτερος καλλιτέχνης. Να γίνω πιο περίεργος, να ανοίξει το μυαλό μου, να κοντραριστώ με τον καλύτερο εαυτό μου και όχι με άλλους. Μου παίρνεις αυτή τη συνέντευξη επειδή με λένε Πάνο Βλάχο. Αυτή η μαρκίζα, το «Πάνος Βλάχος», αν έμενα στη Μουρμούρα, θα ήταν ίσως μεγαλύτερη. Εγώ, όμως, πιστεύω πως είμαι ένα δοχείο που βγάζει ιστορίες. Αυτό που με προβληματίζει και με έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου, όπως και καταστροφές, είναι ότι θέλω πάντα να έχω κάτι καινούριο να πω.

Καταστροφές εννοείς οικονομικές;

Βέβαια. Έχεις δει κανέναν να πηγαίνει στην Αμερική παρατώντας μια καριέρα έτοιμη και να μην καταστραφεί; Αν έχεις την άποψη που έχω εγώ για τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οικονομικά θα καταστραφείς. Δεν θα καταστραφείς αν θα κάνεις μπίζνες μέσω του ονόματός σου. Το όνομά μου θα μπορούσε να είναι μπίζνα και να έχω τα κατάλληλα εξώφυλλα, τα κατάλληλα Instagram posts με το γκομενάκι μου, να τα τσιμπάω από τα κλαμπ… Μακάρι να μπορούσα να το κάνω, γιατί θα ήμουν οικονομικά ασφαλής. Εγώ πήρα ό,τι χρήματα είχα βγάλει από την τέχνη μου και τα επένδυσα πάλι στην τέχνη μου, στο να κάνω θέατρο στο εξωτερικό, να κάνω μαθήματα στο εξωτερικό, ενώ κανένας ηθοποιός που στην Ελλάδα είναι «επιτυχημένος» δεν τα αφήνει όλα και πάει να κάνει μαθήματα τη στιγμή που η χώρα περνά τεράστια κρίση.

Πηγή: People