Ο Bryan Adams μιλά στο Peoplegreece.com: «Δεν ζω τη ζωή μου, μετανιώνοντας. Βοηθάω, όσο μπορώ και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου»


Αν με είχες φίλο στο Facebook τα τελευταία 7-8 χρόνια, θα είχες πετύχει πολλές φορές ανάρτηση που να φώναζε με σφοδρότητα «Bryan Adams έλα στην Ελλάδα». Φτάσαμε 2019 και αυτή η φωνή εισακούστηκε. Ο Adams θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για να δώσει την πρώτη του συναυλία στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και αυτή ήταν μια ιδανική ευκαιρία για να μιλήσουμε μαζί του.

Δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος για να συμβεί από κοντά και να πραγματοποιηθεί δικό μου όνειρο ετών. Και πάλι όμως ήταν μια τρομερή εμπειρία να μιλάς με τον Bryan Adams.

Ελπίζω να απολαύσετε την ανάγνωση της συνέντευξης το ίδιο με μένα. Bryan, όλοι δικοί σου…

– 40 χρόνια μουσικής πορείας, 14 άλμπουμ, περίοδοι της ζωής σου που έπαιρνες απόσταση από τη μουσική και τώρα ετοιμάζεσαι για το πρώτο σου τουρ μετά από χρόνια. Πώς είναι το συναίσθημα;

Νομίζω πως κάθε περιοδεία είναι η περιοδεία της ζωής μου γιατί αφήνω το 100% του εαυτού μου σε κάθε σκηνή που εμφανίζομαι, σε κάθε πόλη. Είναι πραγματικά υπέροχο να μεταφέρομαι από μέρος σε μέρος και να γεύομαι διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

– Ποια είναι η συναισθηματική σου κατάθεση με το νέο σου άλμπου; Έχω την αίσθηση ότι ο τίτλος Shine A Light κρύβει και μια δήλωση ότι «ρίξε φως στις σκοτεινές μου πλευρές για να μπορέσω να τις αντιμετωπίσω».

Χαίρομαι που κάνεις αυτή την ερμηνεία, αλλά είναι μια καθαρά δική σου ερμηνεία κι ίσως και κάποιων άλλων ανθρώπων. Για μένα είναι κάτι άλλο. Το τραγούδι Shine A Light, άρα και ο τίτλος είναι ένας φόρος τιμής στους γονείς μου που μπήκαν ταυτόχρονα στο νοσοκομείο και πέρασα πολύ χρόνο μέσα μου. Προσπάθησα να βρω εκείνο που θα μπορούσε να φωτίσει την συναισθηματική μου κατάσταση. Γι΄αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. 

– Σε όλη αυτή την πορεία δοκίμασες ποτέ να κάνεις μερικά βήματα πίσω και να ακούσεις τη μουσική σου σαν ένας απλός ακροατής κι όχι σαν Bryan Adams; Έχω στο μυαλό μου ένα συγκεκριμένο τραγούδι και στο ρωτάω. Είναι το Summer of 69. Γεννά τόσα συναισθήματα και αναμνήσεις. Το σκέφτεσαι ποτέ έτσι;

Προφανώς πάντοτε οι άνθρωποι γυρίζουν το βλέμμα τους προς τα πίσω και προσπαθούν να αρπάξουν από τις εμπειρίες τους εκείνο που θεωρούν πιο πολύτιμο μάθημα, πιο σημαντικό θησαυρό.

Το κάνω λοιπόν και κάθε φορά είναι μια πολύ βαθιά εμπειρία που μου προκαλεί απεριόριστη ευγνωμοσύνη για όσες ευκαιρίες μου παρουσιάστηκαν. Με βοηθά επίσης να δημιουργήσω ένα νέο περιεχόμενο ή με μεταφέρει σε στιγμές του παρελθόντος που ήθελα να κάνω κάτι και δεν το έκανα. Οπότε με ωθεί να σκεφτώ αν θα μπορούσα να ξαναβρώ αυτή την ευκαιρία.

– Εκτός από τη μουσική, ασχολείσαι και με τη φωτογραφία. Ποια ανάγκη ήρθε να καλύψει η φωτογραφία στον Bryan Adams που δεν κάλυπτε η μουσική;

Μου αρέσει αυτό το εσαεί που έχει η φωτογραφία. Είναι σταθερή και, όπως η μουσική, προξενεί πολύ έντονες καταστάσεις και απορροφά τα ανθρώπινα συναισθήματα, με πολύ διαφορετική αίσθηση από τη μουσική όμως. Με τη φωτογραφία έχω τη δυνατότητα να στείλω ένα μήνυμα για πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η αναπηρία που είναι ένα μοτίβο στις φωτογραφίες μου.

– Έχεις ζήσει πολλές φάσεις της μουσικής, έχεις δει οτιδήποτε υπήρξε σε αυτά τα 40 χρόνια. Υπήρξε στιγμή που αυτό που άκουγες και έβλεπες δεν σε χωρούσε; Πού ένιωθες τον εαυτό σου εκτός;

Νομίζω πως αν έχεις κάτι να πεις, πάντα θα υπάρχει χώρος στη μουσική σκηνή. Για όλους. Πάντοτε ένιωθα ότι έχω κάτι να πω, οπότε δεν ένιωσα αυτό που λες. Ακόμα και τα χρόνια που δεν είχα κάποιο νέο άλμπουμ, εγώ εκφραζόμουν. Απλώς όχι με τόσο μαζικό τρόπο όπως μια περιοδεία, μια συναυλία ή ένας δίσκος.

– Όσες φορές τοποθετώ φαντασιακά τον εαυτό μου στη θέση σου, υποθέτω ότι θα μου ήταν δύσκολο να διαχειριστώ το γεγονός ότι πια δεν είμαι στα prime χρόνια μου. Είναι κάτι που το έχεις στο νου σου, αγωνιάς για το γήρας;

Όχι, δεν μπορώ να πω ότι μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό ώστε να το αναγάγω σε τόσο μεγάλο θέμα εντός μου και να το επικοινωνήσω. Είναι στο βαθμό που το περνάνε όλοι. Εγώ νιώθω περισσότερο ευγνώμων και ικανοποιημένος κοιτώντας το παρελθόν μου. Προσπαθώ πάντα να επανεφευρίσκω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερος, οπότε δε μου μένει χρόνος για τέτοιες σκέψεις.

– Στο νέο άλμπουμ έχεις ένα ντουέτο με τη Jennifer Lopez που διάγει μια τρομερή περίοδο υποκριτικά και μουσικά. Πώς ήταν να τραγουδάς μαζί της και ποιες από τις συνεργασίες του παρελθόντος αναπολείς περισσότερο;

Ήταν καταπληκτικά με την Jen. Είναι απίστευτη επαγγελματίας και τρομερό ταλέντο. Ήταν τιμή μου και το λάτρεψα που ηχογραφήσαμε μαζί ένα τραγούδι. Κάθε συνεργασία που έχω κάνει έχει μια ξεχωριστή τοποθέτηση στη ζωή μου, γι΄αυτό δεν μπορώ να διαλέξω μόνο μία. Είμαι χαρούμενος που μου δόθηκαν τόσες ευκαιρίες για συνεργασία με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά μουσικά είδη, αλλά και μέσα.

– Υπάρχουν πράγματα που μετανιώνεις, είτε στη μουσική είτε στη ζωή σου;

Πάλι, δεν το βλέπω έτσι. Δεν περνάω τη ζωή μετανιώνοντας. Εγώ βλέπω μόνο εμπειρίες από τις οποίες μπορείς να πάρεις διδάγματα που να καλύπτουν τις ανάγκες σου.

– Είσαι ένας καλλιτέχνης από την κορφή ως τα νύχια κι από το δέρμα ως την ψυχή. Έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τα άσχημα που συμβαίνουν στον κόσμο. Ένιωσες ποτέ απογοήτευση ή απελπισία με την σκληρή πραγματικότητα;

Όχι, δεν μιλάω για τα σοβαρά ζητήματα του πλανήτη επειδή είμαι απογοητευμένος, αλλά επειδή έχω τη δυνατότητα να το κάνω μέσα από μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα. Μπορώ να φωτίσω λόγω της θέσης μου τα  διαφορετικά προβλήματα των κοινωνιών και να σπρώξω τον κόσμο για να βρούμε τρόπο να τα λύσουμε μαζί.

Ο Bryan Adams μιλά στο Peoplegreece λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ

– Αν ήσουν σε ένα σινεμά και έβλεπες την ταινία της ζωής σου, ποια θα ήταν πιστεύεις η τελευταία γεύση; Χαρά, ικανοποίηση, εσωτερική ειρήνη με όλα όσα έζησες;

Η χαρά θα ήταν σίγουρα. Είμαι ευτυχής για όσα έχουν περάσει. Είμαι όμως κι ανυπόμονος για όσα θα περάσουν. Κι υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα μπροστά μου, θέλω να εύχομαι. Συνεχίζω το ταξίδι μου και έχω να δω ακόμα πράγματα.

– Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα βρεθείς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε περιμέναμε για πολλά χρόνια. Τι περιμένεις από ένα κοινό που συναντάς για πρώτη φορά και αδημονεί να σε δει;

Περιμένω όλα αυτά για τα οποία έχω ακούσει από άλλους καλλιτέχνες. Ένα υπέροχο καλωσόρισμα, μια υπέροχη φιλοξενία και ελπίζω να δημιουργήσουμε μαζί μερικές έντονες αναμνήσεις!

* Ο Bryan Adams θα βρεθεί στη σκηνή του κλειστού στο ΟΑΚΑ στις 18 Νοεμβρίου. Έχουν μείνει ακόμα λίγα εισιτήρια γι΄αυτό βιάσου. Μπορείς να το προμηθευτείς εδώ.

The post Ο Bryan Adams μιλά στο Peoplegreece.com: «Δεν ζω τη ζωή μου, μετανιώνοντας. Βοηθάω, όσο μπορώ και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου» appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!