Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει το τιμόνι της Amazon. Ποιον βάζει στη θέση του


Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, αποφάσισε να αποσυρθεί από γενικός διευθυντής της Amazon στα 57 του, έχοντας συγκεντρώσει μια αμύθητη περιουσία.

Το τιμόνι της Amazon αφήνει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τζεφ Μπέζος, 27 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, στο γκαράζ του σπιτιού του.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο μέσος Αμερικανός συνταξιοδοτείται στα 65 του, με περιουσία 266.400 δολάρια, ενώ η περιουσία του Μπέζος ξεπερνά τα 197 δις. δολάρια (165 δις. ευρώ), κάτι που σημαίνει πως ο ίδιος είναι κατά 739.489 φορές πλουσιότερος από το μέσο συνταξιούχο.

Ο κροίσος της τεχνολογίας, που τις τελευταίες μέρες παραθέριζε στα ελληνικά νησιά θα παραχωρήσει τη θέση του γενικού διευθυντή στον υπαρχηγό του, τον Άντι Τζάσι, ωστόσο σκοπεύει να διατηρήσει ενεργό ρόλο στην επιχείρηση, παραμένοντας εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της. 
Παράλληλα, ο δισεκατομμυριούχος τονίζει πως πρόκειται για ένα νέο στάδιο στην καριέρα του, αρχίζοντας με ένα ταξίδι στο διάστημα στις 20 Ιουλίου.

Ο Τζεφ Μπέζος αφήνει το τιμόνι σε μια στιγμή που η Amazon, η οποία απασχολεί περισσότερους από 800.000 ανθρώπους στις, αντιμετωπίζει πολλές επικρίσεις από την πλευρά των υπερασπιστών των εργαζομένων ή των ρυθμιστικών αρχών, που κατηγορούν την εταιρεία πως αντιμετωπίζει τους μισθωτούς «ως μηχανές».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!