Ο κορονοϊός χτυπά με σφοδρότητα το σύστημα υγείας στην Ελλάδα


Οι ήρωες του χώρου της Υγείας, αυτοί που μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν μένουν αλώβητοι από το σαρωτικό πέρασμά του. Δεκάδες κρούσματα καταγράφονται σε γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, με τον αριθμό να αυξάνεται από μέρα σε μέρα.

Ενενήντα συνολικά κρούσματα από το προσωπικό των νοσοκομείων είναι θετικά στον κορονοϊό και 400 παραμένουν σε καραντίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Μεγαλύτερο είναι το πλήγμα στην Αττική: 61 άτομα από το προσωπικό των νοσοκομείων νοσούν. Ακολουθεί η Καστοριά με 12 κρούσματα εργαζομένων στο νοσοκομείο, η Αχαΐα με 11, η Καλαμάτα με δύο, ενώ τουλάχιστον ένας εργαζόμενος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία Λάρισας, Σερρών και Καρπάθου. Στα 16 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το προσωπικό του Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Πάντως, σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο Πετκανόπουλο, όπως σημειώνει στο άρθρο του, η θέση της Ελλάδας είναι αναλογικά καλή. Από τις καλύτερες, σύμφωνα με τον ίδιο. Καθαρά καλύτερη θέση από τη χώρα μας έχουν μόνον η Δανία και η Φινλανδία.

Στους 32 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061. Σύμφωνα με τον ίδιο, 69 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Πέντε πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!