Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στη Μέρκελ και ζήτησε αναθεώρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό


Ο Ερντογάν επικοινώνησε, το απόγευμα της Παρασκευής, τηλεφωνικά με την Μέρκελ και ζήτησε να αναθεωρηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, o Τούρκος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία δεν λειτουργεί και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στη Συρία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να ενημερώνει την Άνγκελα Μέρκελ η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, έχει ως στόχο να προστατευθούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

«Ο πρόεδρός μας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!