
Ο δολοφόνος των ταξιτζήδων κατέστρωνε καιρό το σχέδιό του
Οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών γνωρίζουν ότι ο μανιακός δολοφόνος κατέστρωνε καιρό το σχέδιό του βάζοντας στο μάτι τυχαίους οδηγούς ταξί για να τους πυροβολήσει πισώπλατα στο κεφάλι. Μετασκεύασε ένα αεροβόλο όπλο σε 22άρι πιστόλι, χαρτογράφησε την ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς αναζητώντας τα τυφλά σημεία από κάμερες και ως τόπο του εγκλήματος όρισε την οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Ενα σημείο που ούτε κυκλώματα παρακολούθησης υπάρχουν και προφανώς τον εξυπηρετεί στο δρομολόγιο διαφυγής. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι το κίνητρο του δολοφόνου. Από πού πηγάζει η εμμονή για τους οδηγούς ταξί, τι συμβολίζουν οι τρεις σφαίρες που τους ρίχνει στο κεφάλι και γιατί δεν τους αρπάζει τα χρήματα ή τα οχήματά τους;
Η εμφάνιση serial killer στην Ελλάδα μετά από αρκετές δεκαετίες δυσκολεύει το έργο της Ασφάλειας, αν και είναι διάχυτη η εντύπωση ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα τον πλησιάσουν. Και αυτό γιατί εντόπισαν μικρά και πολλαπλά λάθη στις κινήσεις και τις ενέργειές του, τα οποία αν τα εκμεταλλευτούν σωστά θα φτάσουν στα ίχνη του. Ένα εξ αυτών είναι η πολύ σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιεί εφαρμογές στο smartphone για να εντοπίζει οδηγούς ταξί που κινούνται στο πεδίο της εγκληματικής του δράσης και αναλόγως να επιλέγει το θύμα του.
Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr