Ολλανδία: Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 65 ετών


Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας συνέστησαν σήμερα από τη Χάγη τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 στους πολίτες κάτω των 65 ετών, παρά τη θετική γνωμοδότηση της ΕΕ για χορήγησή του σε όλες τις ηλικίες.

Εάν η Ολλανδία υιοθετήσει αυτήν τη γνωμοδότηση, θα ακολουθήσει τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες που μέχρι σήμερα έχουν ορίσει όρια ηλικίας για αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να λειτουργεί λιγότερο καλά με την ηλικία, το συμβούλιο γνωμοδοτεί ότι το εμβόλιο είναι κατάλληλο για τα άτομα ηλικίας έως των 65 ετών», σημειώνει σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, το ολλανδικό Συμβούλιο Υγείας.

Το συμβούλιο προσθέτει πως «συστήνει οι πρώτες διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca να χρησιμοποιηθούν σε άτομα ηλικίας 60-65 ετών».

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών δεν είναι προς το παρόν σαφής, καθώς μονάχα ένας μικρός αριθμός ανθρώπων αυτής της ηλικιακής ομάδας συμμετείχε στις κλινικές μελέτες, συμπληρώνεται.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!