Οι Editors ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του best of album τους “Black Gold”


Ακολουθώντας τις πιο παραγωγικές και δημιουργικές στιγμές της δεκαπενταετούς καριέρας τους, οι Editors ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του best of album τους “Black Gold” στις 25 Οκτωβρίου μέσω της Play It Again Sam. Το “Black Gold” περιλαμβάνει 13 κομμάτια από τα 6 studio άλμπουμ τους, μαζί με 3 ολοκαίνουργια τραγούδια: το “Upside Down”, ένα festival anthem, το “Frankenstein” και το δραματικό gothic “Black Gold”.

Παράλληλα, το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει Ευρωπαϊκή Περιοδεία στις αρχές του 2020. Φυσικά, ανάμεσα στους 27 σταθμούς βρίσκεται και η Ελλάδα. Οι Editors θα βρίσκονται στις 27 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Theatre και στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα στο γήπεδο Tae Kwon Do. 

Το “Black Gold” αντικατοπτρίζει τα τελευταία 15 χρόνια των Editors, αλλά παράλληλα δίνει μια μικρή γεύση από ένα συναρπαστικό μέλλον για μια από τις πιο ανθεκτικές και ίσως απροσδόκητες ιστορίες μουσικής επιτυχίας αγγλικού συγκροτήματος αυτού του αιώνα.

H φωτογραφία του εξωφύλλου του “Black Gold”  τραβήχτηκε από τον βραβευμένο φωτογράφο Nadav Kander και το artwork επιμελήθηκε o γνωστός graphic designer Tom Hingston (Massive Attack, Chemical Brothers, The Rolling Stones). 

 «Συζητούσαμε για ένα best of άλμπουμ τα τελευταία 3-4 χρόνια, αλλά δεν είχε έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Μας έβγαινε συνέχεια ένα νέο άλμπουμ. Τώρα όμως, έμοιαζε πως ήρθε η ώρα για να το κάνουμε», δήλωσε ο frontman Tom Smith. Έτσι λοιπόν, επικοινώνησαν με τον Garrett JacknifeLee (U2, Snow Patrol, REM, The Killers), τον βραβευμένο με Grammy παραγωγό που είχαν συνεργαστεί μαζί του για #1 δεύτερο άλμπουμ τους “An End Has a Start”, για να αναλάβει τα 3 νέα τραγούδια τους που θα συνόδευαν την συλλογή των τραγουδιών μέσα από την δεκαπενταετή καριέρα τους και τα 6 συνολικά άλμπουμ τους που έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Από το υποψήφιο για το Mercury Prize ντεμπούτο άλμπουμ τους, “The Back Room”, στο #1 “An End Has A Start”, το πλατινένιο “In This Light and On This Evening”, το μεταβατικό “The Weight of Your Love”, το σκοτεινό “In Dream” και το έκτο εκρηκτικό άλμπουμ τους “Violence”, με κάθε ένα από αυτά να βρίσκεται στο top 10 των album charts, οι Editors δεν έμειναν ποτέ ίδιοι, ούτε δέχθηκαν να συμβιβαστούν. Αυτό μάλλον είναι το κλειδί που τους κρατάει όλα αυτά τα χρόνια.  Επίσης, χωρίς καμία αμφιβολία οφείλουν πολλά στο εξαιρετικά αφοσιωμένο κοινό τους, το οποίο τους ακολουθεί σε όλες τις sold out περιοδείες τους καθώς και στις εμφανίσεις του ως headliners μαζί με άλλα ονόματα σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

«Είμαι πολύ περήφανος που συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό» λέει ο Smith.  «H διάρκεια μπορεί να μην φαίνεται πολύ cool, αλλά νομίζω πως είναι.  Έχουμε μια πολύ στέρεη κατάσταση με αυτή τη νέα εκδοχή της μπάντας και πιστεύω ότι τα νέα τραγούδια δείχνουν πως είμαστε διψασμένοι. Αισθανόμασταν πάντα outsiders, αλλά θέλαμε να γράφουμε τραγούδια που συνδέονται με τους ανθρώπους συναισθηματικά, και αντηχούν βαθύτερα. Αυτό μπορεί να ακούγεται επιτηδευμένο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που η μπάντα σημαίνει πολλά για να αυτούς. Αυτό ήθελα πάντα να καταφέρω.»

Black Gold Track Listing:

Disc 1

1. Frankenstein

2. Papillon

3. Munich

4. Sugar

5. Hallelujah (So low)

6. An End Has A Start

7. Upside Down

8.Bullets

9. Ocean Of Night

10. No Harm

11. Smokers Outside Hospital Doors

12.A Ton Of Love

13. Magazine

14. The Racing Rats

15. Black Gold

16. No Sound But The Wind

Disc 2 (Deluxe Version only)

1. Violence (Distance: The Acoustic Recordings)

2. Walk The Fleet Road (Distance: The Acoustic Recordings)

3. Blood (Distance: The Acoustic Recordings)

4. Let Your Good Heart Lead You Home (Distance: The Acoustic Recordings)

5. Smokers Outside The Hospital Door (Distance: The Acoustic Recordings)

6. Fall (Distance: The Acoustic Recordings)

7. Two Hearted Spider (Distance: The Acoustic Recordings)

8. Distance (Distance: The Acoustic Recordings)

Κυκλοφορεί από την Play It Again Sam

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!