Το σχέδιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η ΕΕ και η Βρετανία προβλέπει ότι θα αποφασιστεί τον Ιούλιο του 2020 τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ανοικτό ιρλανδικό σύνορο μετά την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του Brexit, στην περίπτωση που δεν υπάρχει μια νέα εμπορική συμφωνία, δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές.

Εάν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία, η Βρετανία θα έχει δύο επιλογές. Μια θα είναι η παράταση της μεταβατικής περιόδου για μία φορά πέραν του Δεκεμβρίου του 2020, πιθανώς έως το τέλος του 2021. Η άλλη θα είναι να προχωρήσει σε μια «στοιχειώδη» τελωνειακή ρύθμιση που θα καλύπτει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στην οποία η επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας θα είναι πιο στενά ευθυγραμμισμένη με τους τελωνειακούς κανονισμούς και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την παραγωγή, δήλωσαν τρεις διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί σήμερα να πείσει το υπουργικό της συμβούλιο να αποδεχθεί το σχέδιο της συμφωνίας για το διαζύγιο με την ΕΕ, το οποίο οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι απειλεί την κυβέρνησή της και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com