Οι απίστευτοι κανόνες στα λούνα παρκ μετά το άνοιγμά τους: Μην φωνάζετε


Οι αναζητητές συγκινήσεων στην Ιαπωνία σύντομα θα απολαύσουν ξανά τα αγαπημένα τους τρενάκια τώρα που ανοίγουν ξανά τα λούνα παρκ σε όλη τη χώρα.

Αλλά υπάρχει ένα αίτημα που μπορεί να χρειαστεί να παλέψουν γι’ αυτό και να δυσκολευτούν: Χωρίς κραυγές.

Με την Ιαπωνία να καταργεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτήν την εβδομάδα, μια ομάδα μεγάλων χειριστών θεματικών πάρκων εισήγαγε ένα σύνολο οδηγιών σχετικά με τον τρόπο διασφάλισης της ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και του προσωπικού έναντι του Covid-19.

Πολλά από τα στοιχεία είναι αναμενόμενα, συνιστώντας αυξημένα μέτρα απολύμανσης, τακτικούς ελέγχους θερμοκρασίας σώματος και χρήση μάσκας προσώπου, ενώ τονίζουν τη σημασία της κοινωνικής απόστασης.

Ωστόσο, ορισμένα αντικείμενα πιθανώς θα προκαλέσουν έκπληξη στους επισκέπτες. Δηλαδή, μια πρόταση ότι τα θεματικά πάρκα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να ανεβαίνουν σε υπαίθρια αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των τρένων, να αποφεύγουν να φωνάζουν ή να πανηγυρίζουν – ένα δύσκολο αίτημα, δεδομένου του πόσο άγριες είναι μερικές από τις βόλτες των τρένων της χώρας.

Οι οδηγίες λένε επίσης ότι εάν είναι δύσκολο για ορισμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκες λόγω της φύσης της εργασίας τους – για παράδειγμα διασκεδαστές ή ανιματέρ, όπως το προσωπικό στοιχειωμένου σπιτιού – θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση από τους επισκέπτες.

Η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί επίσης να παραβιαστεί, καθώς οι συνομιλίες πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Ως ένα νέο στυλ εξυπηρέτησης πελατών, ακόμα και όταν φοράτε μάσκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό από χαμογελαστά μάτια, χειρονομίες χεριών κ.λπ., για να επικοινωνήσετε με τους επισκέπτες», λέει μια από τις προτάσεις.

Τις οδηγίες εξέδωσαν η Ανατολική και η Δυτική Ιαπωνική Ένωση θεματικών πάρκων, οι οποίες αποτελούνται από περισσότερους από 30 μεγάλους ιδιοκτήτες λούνα παρκ στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Oriental Land Company (χειριστής του Τόκιο Disneyland και DisneySea) και της Universal Studios Japan.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!