Οδηγός ταξί επιχείρησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του εργαζόμενους στην καθαριότητα!


Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Γερακάρη στο Ρέθυμνο όταν υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας εκτελούσαν εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης κ. Μανώλης Γωνιωτάκης ο οδηγός ταξί φέρεται να αντέδρασε βίαια καθώς το απορριμματοφόρο που εκτελούσε την αποκομιδή είχε σταθμεύσει σε σημείο του δρόμου και εμπόδιζε, όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός την διέλευσή του οχήματός του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αντίδραση οδήγησε σε διαπληκτισμό με τον οδηγό του απορριμματοφόρου, που βγήκε από το όχημα προκειμένου να υποδείξει, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, οτι ο χώρος ήταν αρκετός για την διέλευση του οχήματος ταξί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο οδηγός ταξί φέρεται τότε να εξύβρισε τον οδηγό του απορριμματοφόρου και τους συνοδούς ενώ όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων κινδύνεψε και η σωματική τους ακεραιότητα αφού, μετά τα όσα έγιναν μπήκε στο όχημά του και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πατήσει τον οδηγό του απορριμματοφόρου.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, δεν ειναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά, αφού το τελευταίο διάστημα ειναι συχνές, όπως υπογράμμισε, οι επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και οι εργαζόμενοι ατομικά έχουν καταθέσει μήνυση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική απόπειρα οδηγού ταξί κατά συναδέλφων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί επιχείρησε να χτυπήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκτελούσαν το καθήκον τους, την αποκομιδή απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική κλιμάκωση των επιθέσεων από πολίτες σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης, διαφόρων υπηρεσιών.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη να προβεί ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εκτελούν τα καθήκοντα τους.

Καμία βίαιη συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή και ειδικά την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του φαινομένου σε όλη την Ελλάδα, με τελευταίο κρούσμα την στυγερή δολοφονία του συναδέλφου στον Διόνυσο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι στα φαινόμενα βίας κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δείχνει μηδενική ανοχή».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!