Ξεφεύγει η κατάσταση στο μεταναστευτικό. Αφίσα με κρεμάλα στα νησιά του Αιγαίου


 Ξεφεύγει η κατάσταση στο μεταναστευτικό. Σε οριακό σημείο τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπεριφορές από πλευράς των κατοίκων που δεν έχουν σχέση με το πολιτισμό και την παράδοσή τους.

Η κυκλοφορία αφίσας με κρεμάλα, αδικεί τους εμπνευστές της και αποπροσανατολίζει από τα υπαρκτά προβλήματα στα νηοιά αυτά. Στην αφίσα από επαγγελματικούς συλλόγους του νησιού, απεικονίζεται μία κρεμάλα με τη λέξη «STOP».

Η αφίσα έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια για την εικόνα που παρουσιάζει, αλλά και συγκριτικά με τη στάση που έχουν κρατήσει όλο αυτό το διάστημα οι νησιώτες, οι οποίες φιλοξενούν στην περιοχή τους με κάθε σεβασμό τους κατατρεγμένους συνανθρώπους τους

 

Οι κινητοποιήσεις

Παραγωγικοί φορείς και εκπρόσωποι σωματείων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προχώρησαν από σήμερα σε διήμερες κινητοποιήσεις για το προσφυγικό, με κύριο αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών τους.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων και το μεσημέρι στην πρωτεύουσα κάθε νησιού θα γίνει συγκέντρωση – διαμαρτυρία με συμμετοχή όλων των φορέων.

Την Πέμπτη, οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, όπου θα ζητήσουν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!