Ξεκίνησε η σύνοδος Μπάιντεν – Πούτιν


Η σύνοδος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ομόλογο του πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε με μια χειραψία και μια φωτογραφία με τον οικοδεσπότη πρόεδρο της Ελβετίας στη μέση, στην τοποθεσία Villa La Grange, δίπλα στη Λίμνη της Γενεύης φέρνοντας στο νου αναμνήσεις από την αντίστοιχη σύνοδο στην ίδια τοποθεσία των Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1985.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος κατέφθασε στη Γενεύη με το προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96, προερχόμενος από το Σότσι, και έχει μεταβεί ήδη στη Villa La Grange. Οι δύο πρόεδροι συνοδεύονται από τους υπουργούς Εξωτερικών τους, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς από άλλους αξιωματούχους. Ρωσικά ΜΜΕ.

Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες, με συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος των εξοπλισμών, οι επιθέσεις χάκερ και οι παρεμβάσεις σε εκλογές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, σε ένδειξη των τεταμένων σχέσεων, δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτήν γεύματα, ενώ οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου αντί για μία κοινή.

«Δεν αναμένουμε και σπουδαία αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση αυτή», σχολίασε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος εντός του αεροπλάνου του Προέδρου, εν πτήσει προς τη Γενεύη.

iapopsi

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!