Ξανά στο εδώλιο 62χρονη για σεξουαλική κακοποίηση της 6χρονης εγγονής της


Σε νέα δίκη οδηγείται με απόφαση του Αρείου Πάγου 62χρόνη, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με το newsit.gr, άσκησε αναίρεση και ζήτησε να κριθεί εκ νέου η υπόθεση και να εξεταστούν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης ότι οι ενέργειες της γίνονταν χάριν αστεϊσμού και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν πρόθεση να συνετίσουν την εγγονή της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει στην αναίρεση λόγω κυρίως των στοιχείων που προέκυψαν από τις πραγματογνωμοσύνες.

Κι αυτό καθώς φέρεται να προκύπτει ότι «δεν προκύπτει διάπραξη σεξουαλικού τύπου παραβατικών συμπεριφορών» καθώς «δεν επιβεβαιώνονται σε κανένα σημείο οι υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης από τη γιαγιά της». Οι αρεοπαγίτες, μάλιστα, αναφέρονται και στο γεγονός ότι η κατηγορούμενη γιαγιά δεν αρνήθηκε τις χειρονομίες, σε βάρος της ανήλικης αλλά ισχυρίστηκε ότι «αυτό έγινε 3-5 φορές, χάριν αστεϊσμού και προς συνετισμό της ανήλικης». Επιπλέον, επισημαίνεται ότι από τον πραγματογνώμονα τονίζεται πως στην επώδυνη διαπαιδαγώγηση και φροντίδα συνέβαλε η εικαζόμενη από την κατηγορουμένη αγάπη της ανήλικης προς την άλλη γιαγιά, από την πλευρά της μητέρας της, αλλά και η μίμηση της συμπεριφοράς της 62χρονης από την ανήλικη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!