Ξέσπασε ο Τσιόδρας: Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να κλονίσουν την εμπιστοσύνη με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα


Εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ

Ξέσπασε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα όσα ανεύθυνα ακούγονται για τη στρατηγική που ακολουθεί η χώρα μας παρά τα επιτυχημένα αποτελέσματα και τη διεθνή αναγνώριση για τη προσπάθειά μας. Προφανώς και όσα λέγονται ειδικά για τα μέτρα προφύλαξης, τα οποία προσαρμόζονται παίρνοντας καθημερινά υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Τι ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

“-Ευκαιρία να πάμε μπροστά υιοθετώντας επιστημονικές τοποθετήσεις. Να μην γίνει ευκαιρία για αντιπαράθεση. Χάρις στη θυσία όλων μας είμαστε σε καλό σημείο. Κοινός στόχος η προστασία όλων μας.

-Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ελπίζω ότι δεν είναι στην πρόθεση τους να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό”.

Τα νέα κρούσματα

Στα 2.591 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ενώ καταγράφηκαν 15 νέα.

Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 140.

Ακόμη, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση. Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο.

Θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη, ως μια νίκη για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας”, είπε ακολούθως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: “Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;

Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ”.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!