Ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι: Γάλλος κροίσος ο χειριστής του σκάφους


Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι. Ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος πριν λίγες ημέρες παρέσυρε στον θάνατο δύο αδέλφια ηλικίας 60 και 70 ετών και έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδελφή τους, φέρεται να είναι ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας. 

Ο 44χρονος, ο οποίος εμβόλισε με το ταχύπλοό  του το μικρό αλιευτικό σκάφος, αφέθηκε ελεύθερος μετά το μοιραίο περιστατικό,  με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του. 

Σύμφωνα με την Real News, οι πρόγονοί του 44χρονου Γάλλου τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Γάλλου έχει περιουσία που ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ ενώ οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι ξεσπούν κατά του 44χρονου χειριστή του σκάφους. 

Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γιοι των θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σημειώνοντας πως «δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…». 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!