Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς φώναζαν τα ονόματα των αγνοουμένων έξω από το δικαστήριο – Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί Πακιστανοί


Τραγικές ήταν οι εικόνες έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου οι συγγενείς αγνοουμένων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου φώναζαν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, μήπως μάθουν κάτι νεότερο για την τύχη τους, την ώρα που διίστανται οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων.

Ως προς τις νομικές εξελίξεις, τα 9 άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας έλαβαν προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθούν, καθώς οι συνήγοροί τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στις 10 το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών και έως τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Περισσότεροι από 300 Πακιστανοί νεκροί σύμφωνα με αξιωματούχους

Το Πακιστάν κάνει λόγο για περισσότερους από 300 πολίτες του που έχουν βρει τον θάνατο στο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου τηρώντας σήμερα εθνικό πένθος για την απώλειά τους.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της μουσουλμανικής χώρας δήλωσε την Κυριακή ότι οι νεκροί Πακιστανοί στο ναυάγιο ξεπερνούν τους 300, εκφράζοντας την οδύνη του αλλά και την οργή του για τους διακινητές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μουχάμαντ Σαντίκ Σαντζράνι, ο απολογισμός παραμένει άγνωστος αλλά «με βαριά καρδιά, εκφράζουμε τα βαθύτατά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που θλίβονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τεράστιας θλίψης και πόνου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και προσευχόμαστε οι ψυχές που αναχώρησαν να βρουν αιώνια ειρήνη».

«Αυτό το καταστροφικό περιστατικό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης και καταδίκης της αποτρόπαιας πράξης της παράνομης εμπορίας ανθρώπων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της πακιστανικής Γερουσίας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!