Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα ντοκουμέντα μέσα από το σκάφος, λίγο πριν από την βύθισή του – ΒΙΝΤΕΟ


Νέα ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την τραγωδία στην Πύλο. Σε βίντεο καταγράφονται οι μετανάστες που επέβαιναν πάνω στο αλιευτικό σκάφος, λίγο πριν αυτό βυθιστεί στα νερά της Μεσογείου.

Οι εικόνες, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκλονίζουν. Απεικονίζουν ανθρώπους που πιθανόν έχασαν την ζωή τους, μετά το ναυάγιο του σκάφους. Εκατοντάδες μετανάστες διακρίνονται στο κατάστρωμα, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Στο πρώτο βίντεο, που μετέδωσε το MEGA, διακρίνονται οι άνθρωποι να είναι ντυμένοι με χοντρά ρούχα. Όπως έχουν αναφέρει ήδη οι διασωθέντες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε.

Σε άλλο πλάνο του βίντεο φαίνεται ένας μετανάστης να κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος τους.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά στην κάμερα. Οι άτυχοι μετανάστες διατηρούσαν τότε την ελπίδα ότι αυτό το ταξίδι θα τους οδηγούσε σε ένα καλύτερο μέλλον, σε μία άλλη ζωή. Δυστυχώς, λίγο μετά ακολούθησε η τραγωδία. Το σκάφος βυθίστηκε παρασύροντας στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια.

Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 78, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!