Νίκη Κεραμέως: Την ερχόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού


Λίγη ώρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θέτει την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση τον νέο νόμο για την ψήφο των απόδημων.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών», έγραψε στο twitter η υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση καταργεί με ένα άρθρο όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.  «Έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας από όπου και αν κατοικούν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τον νέο νόμο.

«Αφού δοκιμάσαμε την διαδικασία στην πράξη να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων. Και γιατί όχι να ψηφιστεί από 300 βουλευτές. Να δείξουμε πόσοι πιστοί μένουμε πραγματικά στις διακηρύξεις μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!