Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας συνεχίζεται με αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter.Τί δήλωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ στον Έλληνα πρεσβευτή.

Συνέχεια στην κόντρα της με την Ελλάδα δίνει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στον απόηχο της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών και της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σε αναρτήσεις της πρεσβείας στον λογαριασμό της στο Twitter, γίνεται λόγος για υπερβολική αντίδραση από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις», σημειώνει ο Ρώσος πρέσβης και προσθέτει ότι: «Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

Ωστόσο, «οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

Διαβάστε περισσότερα στο Fortunegreece.com