Νέες καταγγελίες για σeξουαλική κακοποίηση κατά γνωστού σεναριογράφου και σκηνοθέτη – ηθοποιού


Σεισμό στον καλλιτεχνικό χώρο προκαλούν οι νέες καταγγελίες που υπεβλήθησαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τον γνωστό σεναριογράφο Α Κ 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ΣΕΗ έλαβε ομαδική καταγγελία από 8 γυναίκες ηθοποιούς κατά του Αλ. Κ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Εναντίον του σεναριογράφου έχουν ήδη υποβληθεί άλλες τρεις καταγγελίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2004 και 2017. Ο σεναριογράφος φέρεται να υποσχόταν επαγγελματική ανέλιξη στις καταγγέλλουσες, προσβάλλοντας με ευθύ τρόπο την γενετήσια αξιοπρέπεια και ελευθερία τους. 

Σημειώνεται πως ο φάκελος με τις καταγγελίες κατά του ΑΚ έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος πρόκειται να εκτιμήσει τα στοιχεία, ώστε να αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες.

«Όλες οι καταγγέλλουσες δήλωσαν με τις καταγγελίες τους ότι επλήγη η αξιοπρέπεια και η τιμή τους από τη συμπεριφορά των εν λόγω καταγγελλόμενων, η οποία τους δημιούργησε ακραία συναισθήματα φόβου, θλίψης και απόγνωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΗ.

«Επίσης, δήλωσαν επί λέξει: “Ο μόνος λόγος που οδηγούμαι στην παρούσα καταγγελία είναι γιατί δε θέλω καμία άλλη κοπέλα ή συνάδελφος να υποστεί αυτό τον εξευτελισμό και να μην υφίσταται κανείς την παραμικρή απειλή ή εκφοβισμό ή προτροπή για τον τρόπο που μπορεί να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στον χώρο μας. Θέλω να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι έτσι μια επαγγελματική οντισιόν, ούτε ένας επαγγελματίας σκηνοθέτης, παραγωγός ή σεναριογράφος”», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Realnews είχε αποκαλύψει την καταγγελία που είχε κάνει η ηθοποιός Έλλη Γιαννακοπούλου εναντίον του σεναριογράφου. 

«Είχε δει το βιογραφικό μου και γι’ αυτό υποτίθεται ότι με είχε καλέσει. Επικαλέστηκε ουσιαστικά την εξουσία που έχει, τις γνωριμίες του και το τι έχει καταφέρει στη ζωή του. Ακολούθησε ένας μονόλογος, στον οποίο αναφερόταν στις σεξουαλικές του επιδόσεις, έκανε αναφορές στα χρήματα που κερδίζει και στον τρόπο ζωής του. Ουσιαστικά, με προέτρεπε να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής μαζί του, με αντάλλαγμα γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, πως θα έρχεται να με παίρνει από τι σπίτι έτσι όπως κάνει η… ‘μπουρζουαζία’, μια λέξη που μεταχειριζόταν συνεχώς. Φυσικά όλο αυτό με αντάλλαγμα να συνάψω σεξουαλική σχέση με τον εν λόγω κύριο», είχε δηλώσει στη Realnews η Έλλη Γιαννακοπούλου.

Παράλληλα, το ΣΕΗ γνωστοποίησε και την υποβολή νέων καταγγελιών κατά του σκηνοθέτη – ηθοποιού Κ Σ από 14 γυναίκες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

«Ειδικότερα, πρόκειται για μία ομαδική καταγγελία δώδεκα (12) καταγγελλουσών ηθοποιών καθώς επίσης και για άλλες δύο μεμονωμένες καταγγελίες. Οι καταγγελίες περιγράφουν την ίδια πράξη κατά τα χρονικά διαστήματα από το 1994 έως το 2005, που φαίνεται να αποτελεί μοτίβο συμπεριφοράς προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία», ανέφερε η ανακοίνωση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!