Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο: Πλησιάζει κατοικημένη περιοχή


Νέα μεγάλη εστία φωτιάς ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ρέθυμνο Κρήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Ροδάκινο.

Η νέα φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρακας κοντά στο χωριό Ροδάκινο στον δήμο Αγίου Βασιλείου, ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ημιορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Ορνέ και Κρύας Βρύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το νέο πύρινο μέτωπο απειλεί το χωριό και δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κόρακας, ώστε να μην κινδυνέψουν άμεσα από τις φλόγες, οι οποίες καίνε και καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζεται πως ακόμη μια μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή, στις 3 Ιουλίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, υδροφόρα οχήματα που διέθεσε η αυτοδιοίκηση αλλά και αγροτικά μηχανήματα. Ρίψεις από αέρος κάνουν τα εναέρια πυροσβεστικά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!