Τον ακτινοθεραπευτικό χάρτη της Ελλάδας άλλαξε η δωρεά 12 Γραμμικών Επιταχυντών σε 8 δημόσια νοσοκομεία (από τα 18 που διαθέτουν ακτινοθεραπευτικά ογκολογικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα), συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα νοσοκομεία που επελέγησαν ήταν αυτά που είχαν τεχνολογία παλαιότερη της δεκαετίας και ως εκ τούτου αδυναμία εφαρμογής των πιο εξελιγμένων τεχνικών ακτινοθεραπείας.

«Κανένα πλέον δημόσιο νοσοκομείο μέσα στο 2018 δεν θα υστερεί σε δυνατότητες εφαρμογής των πιο εξελιγμένων τεχνικών ακτινοθεραπείας», ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ). Προσέθεσαν ότι δόθηκε επίσης πολύ μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση του προσωπικού με σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και ότι ξεκινάει σε λίγο πρόγραμμα εκπαίδευσης τριών εβδομάδων σε ακτινοθεραπευτικό κέντρο της Αμερικής για δύο ακτινοθεραπευτές οικολόγους και για 2 φυσικούς ιατρικής από κάθε κέντρο. Προσοχή, επίσης δόθηκε και στην αισθητική κάθε χώρου θεραπείας «γιατί και αυτό είναι μέρος του σεβασμού προς τον ασθενή».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com