Νέα επένδυση Ρώσου επιχειρηματία στην Ελλάδα με 600 θέσεις εργασίας


Νέα επένδυση προχωράει στην Ελλάδα. Πρόκειται για επένδυση 410 εκατ. ευρώ ευρώ, που αφορά  στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης. Νέα επένδυση Ρώσου επιχειρηματία στην Ελλάδα με 600 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και απεστάλη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «ELOUNDA HILLS» της εταιρείας «MIRUM HELLAS ΑΕ» στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 410 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Η έγκριση της τελευταίας θα επιτρέψει στη Mirum Hellas, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, να προχωρήσει στο τελικό στάδιο, την έκδοση αδειών δόμησης για τα επιμέρους τμήματα της ανάπτυξης.

Τον περασμένο Απρίλιο το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου ενέκρινε τη χωροθέτηση της μαρίνας, που θα αποτελεί τμήμα του Elounda Hills. Θα βρίσκεται στα Πλευρά και θα διαθέτει αριθμό μονίμων θέσεων 64 σκαφών.

Το τουριστικό πρότζεκτ

Η ανάπτυξη χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), με τη Mirum Hellas να έχει κατασκευάσει 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ. η καθεμία -ορισμένες έχουν ήδη αγοραστεί από ξένους- που διαθέτει προς πώληση από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ.

Το Mirum Elounda Villas είναι μια ελίτ οικιστική κοινότητα που βρίσκεται στις όχθες του κόλπου του Μιραμπέλου και βλέπει στο ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα. Το συγκρότημα κατοικιών αποτελείται από 10 υπάρχουσες βίλες και 5 οικόπεδα προς ανάπτυξη.

Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμη την υλοποίηση περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε  τιμές που θα κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό ρόλο στο έργο θα έχει το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, 200 κλινών για τη διαχείριση του οποίου η Mirum Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους ομίλους διαχείρισης, όπως η Four Seasons και η Fairmont Hotels and Resorts, θυγατρική εταιρεία διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων του ομίλου AccorHotels.

Το Island Concept είναι άλλο μια ξενοδοχειακή μονάδα της επένδυσης. Πρόκειται για ένα boutique hotel με 16 σουίτες στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2020.

 

ieidiseis

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!