Μύκονος: Συνεχίζεται το κτίσιμο των αυθαίρετων κτιρίων – Συλλήψεις και πρόστιμα


Κάθε μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, συλλαμβάνονται ακόμα και 10 εργαζόμενοι που χτίζουν παρανόμως, ενώ κατάσχονται μέχρι και μπετονιέρες. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν τα κυκλώματα να δουλεύουν στη Μύκονο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πρόληψη. Δηλαδή πριν ξεκινήσει η αυθαίρετη κατασκευή να υπάρχουν οι μηχανισμοί του κράτους να μπορούν να την σταματάνε», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Εκτός ελέγχου η άναρχη δόμηση

Η άναρχη δόμηση βρίσκεται εκτός ελέγχου από το 2010. Βίλες με άδειες 200 τ.μ. σηκώνουν κτίσματα πενταπλάσια, ξενοδοχειακή μονάδα στα νότια του νησιού με άδεια 40 δωματίων έχει τριπλασιάσει τις κλίνες.

«Γραφτήκαν τα πρόστιμα και ο ίδιος ο πολεοδόμος, τα πήγε στα ΣΥΠΟΘΑ και τα μείωσε. Ο ίδιος ο άνθρωπος, ο ξενοδόχος, ξαναέκανε αυθαίρετα και συνεχίζει να κάνει γιατί έχει την εύκολη λύση, ότι θα τα μειώσει», λένε επιχειρηματίες.

Με την ανοχή όλων

Στο νησί των ανέμων όλοι έβλεπαν, όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, με εξαίρεση κάποιους αστυνομικούς που προειδοποιούσαν για επικείμενους ελέγχους.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν δεδομένα που ενδεχομένως θα αποκαλύψουν οικονομικές συνδιαλλαγές 52χρονου αποσπασμένου αστυφύλακα αλλά και άλλων ενστόλων.

Στόχος των μεικτών κλιμακίων που βρίσκονται στο νησί, να σταματήσουν το ξέφρενο πάρτι της παρανομίας.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!