Μυτιλήνη: Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη Αφγανή που μαχαιρώθηκε στην Μόρια


Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης η 17χρονη από το Αφγανιστάν η οποία μαχαιρώθηκε στο στήθος και στην κοιλιά, για άγνωστους λόγους, από 20χρονο ομοεθνή της, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Το επεισόδιο συνέβη στον καταυλισμό της Μόριας. Επίσης, συνελήφθησαν στην Μόρια, άλλοι δυο ανήλικοι Αφγανοί οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο Αφρικανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών.

Να σημειωθεί, ότι από την 1η Ιανουαρίου, σε συγκρούσεις στην Μόρια, έχουν σκοτωθεί με μαχαίρι δύο Αφρικανοί ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Όχι» σε νέες κλειστές δομές λέει το Βόρειο Αιγαίο

Τα αιτήματα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, που θέτουν στην κυβέρνηση με τη μεθαυριανή (Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου), γενική απεργία στο βόρειο Αιγαίο, επανέλαβαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο δήμαρχος Δ. Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Σύμφωνα με αυτά, δεν γίνεται δεκτή η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία οιασδήποτε νέας δομής, ζητείται η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους 40.000 αιτούντες άσυλο που ζουν σε αυτά, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν στα νησιά και η καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Όπως έκαναν γνωστό, θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα της γενικής απεργίας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, επίδοση των ψηφισμάτων των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο, από τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους όλων των νησιών, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ας σημειωθεί ότι σε σχέση με το αίτημα των νησιωτών για αποσυμφόρηση, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι αυτή, μετά τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Μηταράκη, φαίνεται πως από μεριάς της κυβέρνησης ότι «εγκαταλείπεται και καρκινοβατεί».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε πως «το αίσχος της Μόριας θα πρέπει να κλείσει», ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος είπε πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στη χωροθέτηση της νέας δομής στη θέση Σκαμνιούδα της ‘Αντισσας, «θα αντιδράσουμε σκληρά. Αν συνεχίσουν έτσι θα αναμετρηθούμε στο πεδίο».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!