Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη – Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών


Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία για μια συνάντηση στη Σόφια με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ και του Πρωθυπουργού της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

“Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο” είπε ο Μπορίσοφ και πρόσθεσε:”Μετά ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν νεκροί μετανάστες. Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο”.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό “την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση”.

Κυβερνητικές πηγές: Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια

 «Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα δημοσιεύματα που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν.  «Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!