Δύσκολες στιγμές για την Αυστραλή καλλονή, που παρέδωσε σήμερα στην αμερικανική δικαιοσύνη κοσμήματα αξίας 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε λάβει ως δώρο. Η Miranda Kerr φαίνεται πως εμπλέκεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το μοντέλο είχε λάβει ως δώρο τα κοσμήματα αυτά από τον επιχειρηματία και χρηματιστή Τζο Λόου, έναν οικείο της οικογένειας του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. Σήμερα λοιπόν τα παρέδωσε σήμερα σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στο Λος Άντζελες. «Από την αρχή της έρευνας, η Miranda Kerr συνεργάστηκε πλήρως και δεσμεύτηκε να παραδώσει στην κυβέρνηση τα κοσμήματα που της είχαν προσφερθεί. Θα συνεχίσει να βοηθά στην έρευνα όσο μπορεί», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του AFP.

Στα μέσα Ιουνίου, ο ηθοποιός Leonardo Di Caprio παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές διάφορα δώρα που είχε λάβει από τον Λόου, κυρίως ένα ‘Οσκαρ που είχε απονεμηθεί στο Marlon Brando, έναν πίνακα του Πικάσο και ένα κολάζ του Μπασκιά.

Ο επιχειρηματίας και χρηματιστής Λόου θεωρείται ύποπτος για το ξέπλυμα 400 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων που υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο, μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού στις ΗΠΑ. Οι διώξεις που έχει αρχίσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή δεν αφορούν ούτε τη Μιράντα Κερ ούτε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.