Μπέργκαμο: «Καθημερινότητα μας οι νεκροί και τα ασθενοφόρα μέρα ‑ νύχτα»


 Την ώρα που οι νεκροί αυξάνονται όλο και περισσότερο στην Ιταλία αποδεικνύοντας το πόσο καθυστέρησε η ιταλική κυβέρνηση να λάβει μέτρα, Έλληνας που ζει στο Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook τις δραματικές στιγμές που ζει.

Το σπίτι του βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο όπου τα ασθενοφόρα και τα ελικόπτερα δεν έχουν σταματήσει να μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Η κατάσταση με τους νεκρούς είναι τραγική και όπως ο ίδιος λέει, η καθημερινότητά του μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας.

«Δεν έχετε καταλάβει ακόμη πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα…Αυτό είναι το νοσοκομείο κάτω από το σπίτι μου στο Μπεργκαμο στην βόρεια Ιταλία… τα ασθενοφόρα όλη μέρα και όλη νύχτα μεταφέρουν ασθενείς με Κορωνοϊό.

Τα νοσοκομεία πλέον εδώ είναι γεμάτα και μεταφέρουν τους ασθενείς με τα ελικόπτερα σε άλλες πόλεις.

Σήμερα μόνο εδώ στο Μπέργκαμο απεβίωσαν 50 άτομα…το νεκρολόγιο της τοπικής εφημερίδας σήμερα ήταν 11 σελίδες κι αν σας φαίνεται υπερβολικό είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ πλέον. Μια καθημερινότητα που μοιάζει σαν να είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας… οικογένειες που δεν πρόλαβαν να χαιρετίσουν τους ανθρώπους τους που νόσησαν και απεβίωσαν και μεταφέρθηκαν για αποτέφρωση σε άλλες πόλεις διότι το νούμερο είναι υπερβολικά μεγάλο και το σύστημα πλέον εδώ δεν το σηκώνει. Τώρα ετοιμάζουν το εκθεσιακό κέντρο για να το μετατρέψουν σε τμήμα πρώτων βοηθειών για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπεράριθμων ασθενών που πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τι περιμένετε για να νοιώσετε και να καταλάβετε πόσο σοβαρά και τραγικά είναι τα πράγματα;;;;;
Σας είπαν μόνο να καθίσετε σπίτι για δική σας προστασία και των ανθρώπων σας….
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ λοιπόν αν δεν θέλετε να ακούτε τις σειρήνες των ασθενοφόρων όπως κάνουμε εμείς εδώ και 3 εβδομάδες μέρα νύχτα και το μόνο που κάνεις είναι να προσεύχεσαι να είναι το τελευταίο της ημέρας…
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ αν θέλετε να προστατέψετε τα άτομα που αγαπάτε.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ γιατί η κατάσταση είναι ΣΟΒΑΡΗ και θέλει την ανάλογη αντιμετώπιση.
Έχετε παράδειγμα προς αποφυγήν και αυτό είναι η Ιταλία με ένα σύστημα υγείας από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη και έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο… σκεφτείτε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.. Δεν πρέπει ούτε καν να το φανταστεί κανείς…».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!