Ιστορική ημέρα χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος ο Επίτροπος Οικονομικών, κάνοντας όμως και λόγο για λάθη: “Αισθάνθηκα άβολα όταν αποφασίσαμε, πίσω από κλειστές πόρτες, τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων” είπε και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Μια «ιστορική μέρα» που σηματοδοτεί «το τέλος των οχτώ ετών που ήταν εξαιρετικά επώδυνα για τον ελληνικό λαό και βαθιά αποσταθεροποιητικά για την Ευρωζώνη» κάνει λόγο ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών παραδέχεται ότι έγιναν λάθη και αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης του. Όπως λέει, η επόμενη περίοδος δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα, αλλά μια συνέχιση της υποστήριξης της Κομισιόν προς την Ελλάδα. Επίσης, επισημαίνει ότι το Eurogroup πρέπει να γίνει πιο δημοκρατικό και πιο «διαφανές».

«Οκτώ χρόνια κρίσης είναι πολλά: πολλοί πολιτικοί, Έλληνες και Ευρωπαίοι, φέρουν κάποια ευθύνη και θα δεχθώ το μερίδιό μου. Αλλά πολλοί από εμάς έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό. Συμμετείχα επίμονα αυτήν τη μάχη, μερικές φορές μόνος ή με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Eurogroup. Και είμαι υπερήφανος που είμαι συνεπής σε αυτή την επιδίωξη», δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Διαβάστε περισσότερα στο News247.gr