Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Ήταν φρικτή αυτή η εμπειρία. Φοβήθηκα


«Ήταν φρικτή αυτή η εμπειρία. Φοβήθηκα. Ήταν συγκλονιστικό το ότι δεν μπορούσα να βλέπω ανθρώπους να κάνουν απολογισμό ζωής στον ίδιο θάλαμο σαν ετοιμοθάνατοι….

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παραβρέθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Ο γνωστός δημοσιογράφος, μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας αλλά και στην σκληρή εμπειρία που είχε όταν νόσησε με Covid.

«Τότε είχα δύο εκπομπές. Εγώ στον Covid δούλεψα όσο δεν δούλεψα σε όλη μου τη ζωή. Δεν κατάλαβα τον Covid στην αρχή, ειδικά τον πρώτο χρόνο. Δεν κατάλαβα αυτό που έλεγαν όλοι ότι είμαστε αποκλεισμένοι, γιατί πήγαινα κάθε μέρα στη δουλειά. Τον κατάλαβα όταν τον έπαθα, βέβαια, για τα καλά», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

«Αυτό που τρομάζει τους πάντες είναι ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτό και μόνο τρομάζει. Όταν έπαθα Covid, χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο και κατάλαβα ότι είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τον οργανισμό», παραδέχεται στη συνέχεια ο δημοσιογράφος.

«Ήταν φρικτή αυτή η εμπειρία. Φοβήθηκα. Ήταν συγκλονιστικό το ότι δεν μπορούσα να βλέπω ανθρώπους να κάνουν απολογισμό ζωής στον ίδιο θάλαμο σαν ετοιμοθάνατοι. Πιο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, ήταν πολύ βαρύ και δύσκολο να το αντιμετωπίσεις ψυχολογικά. Και μετά να γυρίσεις σπίτι, να είσαι μόνος σου 30 μέρες, να παίρνεις πολύ περίεργα φάρμακα, να πρέπει να μετριέσαι συνέχεια…», εξομολογείται ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

«Για κάποιους ανθρώπους εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό ο Covid και είμαι πολύ τυχερός που δεν έπαθα Long Covid, που δεν μου άφησε κάτι μετά», σημειώνει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!