Μια εικόνα, χίλιες ντροπές: Το άστεγο αγοράκι που έχει ξεσηκώσει τους πολίτες του Δουβλίνου


Η εικόνα ενός 5χρονου άστεγου αγοριού που τρώει μόνο του σ’ ένα πεζοδρόμιο του Δουβλίνου, πάνω σε ένα χαρτόνι έχει ξεσηκώσει τους πολίτες της πρωτεύουσας που πλέον διαμαρτύρονται ότι η κατάσταση με τους άστεγους έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι το επίσημο κράτος πρέπει επιτέλους να φροντίσει γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Τη φωτογραφία ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα οι υπεύθυνοι ενός καφέ στήριξης αστέγων, προκαλώντας κύμα οργής και θλίψης για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των κατοίκων της πόλης.

Ο «Σαμ», όπως είναι το ψευδώνυμο του αγοριού εντοπίστηκε από άνθρωπο του καφέ να τρώει μόνος του λίγα μακαρόνια που κάποιος είχε φιλοτιμηθεί να του προσφέρει, καθισμένος στο κρύο τσιμέντο ενός πεζοδρομίου της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή που αυτή η δυνατή εικόνα στάθηκε αρκετή για να ξεσηκώσει τα οργισμένα σχόλια των χρηστών στα social media, οι επίσημες καταγραφές αστέγων στην Ιρλανδία πραγματικά σοκάρουν, καθώς ως άστεγοι εμφανίζονται 8.216 ενήλικες και 3.848 παιδιά…

Το δίκτυο των εθελοντών που συντηρεί το Καφέ Στήριξης των Αστέγων με τη φωτογραφία και το μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook δημιούργησε μεν ένα πρώτο κίνημα ευαισθητοποίησης, όμως, οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι δεν αρκεί η σποραδική βοήθεια σε πολίτες που βρίσκονται στον δρόμο και επιζούν από την καλοσύνη των ξένων.

«Επιστρέψαμε σπίτι μετά από ακόμη μία απίστευτα δύσκολη νύχτα. Είμαι εξαντλημένος, ανήσυχος και συγκινημένος και με αίσθημα ενοχής πρέπει να πέσω να ξεκουραστώ, αλλά υπάρχει μια εικόνα που έχει βάλει φωτιά στις ψυχές όλης της ομάδας απόψε. Είναι τόσο λάθος και τόσο δυσάρεστο, αλλά είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και κάθε εβδομάδα γίνεται όλο και χειρότερο», έγραψε ο διαχειριστής της σελίδας του Καφέ στο Facebook, αναρτώντας την εικόνα του παιδιού.

Όπως έγινε γνωστό, ο μικρούλης έχει μητέρα, η οποία είναι επίσης αστέγη και η οποία προσπαθεί να του εξασφαλίζει τουλάχιστον δυο γεύματα την ημέρα, ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμη να του βρει ασφαλή στέγη.

Η φωτογραφία του αγοριού και το φλέγον ζήτημα που αποκαλύπτει, έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας του Brexit και σκιαγραφεί μερικούς από τους μεγαλύτερους φόβους των Ιρλανδών στην παρούσα φάση…

Με στοιχεία από Daily Mail

The post Μια εικόνα, χίλιες ντροπές: Το άστεγο αγοράκι που έχει ξεσηκώσει τους πολίτες του Δουβλίνου appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!