Μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα οι 436 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη


Οι 436 πρόσφυγες και μετανάστες που τις τελευταίες ημέρες διέμεναν στο αρματαγωγό «Ρόδος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν το Σάββατο στην κλειστή δομή της Μαλακάσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Πρόκειται για άτομα που εισήλθαν στα νησιά από την 1η Μαρτίου και έπειτα. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σ’ αυτά από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα και θα μεταφερθούν στις κλειστές δομές, στη θέση «Κλειδί» Σερρών και στη Μαλακάσα.

 

 

Το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι η αρχή θα γίνει με 450 άτομα, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας.

 

Επίσης, τόνισε ότι «η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο».

https://www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!