Μεξικό: Νεκρές δύο έγκυες από κορονοϊό


Δύο έγκυες έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον κορονοϊό, και ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 194.

Η μια από τις δύο έγκυες πρόλαβε να φέρει στη ζωή τον γιο της πριν υποκύψει, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως οι κυοφορούσες είναι εξαιρετικά ευάλωτες στη μόλυνση από τον SARS-CoV-2. Το νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και η κατάστασή του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται λεπτή, πρόσθεσε.

Κάτι που αύξησε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για τις δύο γυναίκες ήταν το γεγονός πως θεωρούνταν κλινικά παχύσαρκες, η μια είχε αρτηριακή υπέρταση και η δεύτερη έπασχε από διαβήτη, διευκρίνισε ο Λόπες Γκατέλ.

Στο Μεξικό ο διαβήτης και η παχυσαρκία αποτελούν μάστιγα, γεγονός που συνεπάγεται επιπλοκές για πολλούς ανθρώπους που προσβάλλονται από τον κορονοϊό και ήταν επιβαρυντικός παράγοντας για πολλούς από τους ανθρώπους που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.

Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εξάλλου ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 260 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ασθενών να ανέρχεται σε 3.441.

Στη γειτονική Γουατεμάλα, οι αρχές ανακοίνωσαν 31 νέα κρούσματα μόλυνσης χθες, με το σύνολο να φθάνει τα 126. Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 3.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!