Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: Πνέουν ισχυροί άνεμοι – Έφτασε κοντά σε σπίτια


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική περιοχή στην Κάρυστο της Εύβοιας, με τις φλόγες να φτάνουν κοντά σε σπίτια στον συνοικισμό Αετός, που είναι πολύ κοντά στην πόλη.

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

 Τόσο οι κάτοικοι όσο και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισαν την έκταση της φωτιάς μεταξύ των οικοπέδων τα οποία είχαν ξερά χόρτα και μπόρεσαν λίγα λεπτά αργότερα να την ελέγξουν ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ

Την ίδια στιγμή έκανε στοχευμένες ρίψεις και ένα ελικόπτερο το οποίο έφτασε στην περιοχή μαζί με τα 9 οχήματα και τους 40 πυροσβέστες που μετακινήθηκαν από τις κοντινές περιοχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε σε οικόπεδα της περιοχής από άγνωστη αιτία. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς κάνουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο evima.gr, «η φωτιά έφτασε μέσα στις αυλές. Κάναμε έλεγχο αναζωπύρωσης συνεχώς. Οι πυροσβέστες έδωσαν την ψυχή τους, έδωσαν τον εαυτό τους. Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες. Φοβηθήκαμε πολύ».

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, δήλωσε στο evima.gr: «Χάρη στην άμεση επέμβαση των επιγείων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά τέθηκε πριν από λίγο υπό έλεγχο και δεν επεκτάθηκε προκειμένου να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά».



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!