Μαρτυρία αστυνομικού: Είδα ένα κοριτσάκι νεκρό στα βράχια, μόνο του


Τον εφιάλτη που αντίκρισε κατάματα κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Μάτι περιγράφει αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τη φρίκη που έζησε.

Ο αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης, κλήθηκε μαζί με άλλους αστυνομικούς να βοηθήσει στη διάσωση των κατοίκων του Ματιού και περιγράφει εικόνες που σοκάρουν στην εφημερίδα «Έθνος».

Αρχικά βρέθηκε στον Νέο Βουτζά και κατευθύνονταν προς το Μάτι. Κάποια στιγμή τους σταμάτησε ένας κύριος αλαφιασμένος που ζητούσε βοήθεια. Όπως τους είπε οι γονείς του ήταν μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορούσε να τους προσεγγίσει.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τον βοήθησαν και κατάφεραν να σώσουν τους γονείς του. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο Μάτι.

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12 -13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50 – 70 αυτοκίνητα καμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δε βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι” “ποιος είναι” “έχουμε καεί, που ήσασταν”… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Έλεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμένη από μένα”», είπε ο αρχιφύλακας.

Τηλεοπτικό συνεργείο τον κατέγραψε να κουβαλά στους ώμους του μια ηλικιωμένη γυναίκα.

«Εκείνες τις ώρες δε σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο», είπε.

Η συνέχεια ήταν ανατριχιαστική. Κόσμος τους φώναζε ότι υπάρχουν νεκροί.

«Πήρα έναν συνάδελφο, με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δυο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι.” Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό”», τόνισε συγκινημένος.
 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!