Μήπως δεν ήταν αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Νέες θεωρίες συνωμοσίας


Νέες φήμες σχετικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς πλέον έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το αν αυτός που εμφανίστηκε είναι αληθινός ή κάποιος σωσίας του.

Υπάρχουν… αρκετοί που υποστηρίζουν ότι δεν ήταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αλλά κάποιος σωσίας του. Μάλιστα, ήδη οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media εντοπίζουν τις…διαφορές στα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τζένιφερ Τζενγκ ήταν η πρώτη που επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο «εκδοχές» του Κιμ, επισημαίνοντας διαφορές στα δόντια και τα αυτιά.

«Είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν που εμφανίστηκε την 1η Μαΐου ο αληθινός;» διερωτήθηκε στο Twitter.

Με αρκετή επιφύλαξη αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα τις πληροφορίες ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Κυκλοφόρησαν εικασίες ότι ο πρόεδρος Κιμ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, καθώς παρατηρήθηκε κάποια διαφορά στο βάδισμά του. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν έγινε χειρουργική επέμβαση, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τέτοιες λεπτομέρειες», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

 

Το περίεργο σημάδι στο χέρι του

Πάντως παρά τα όποια σενάρια όπως φαίνεται ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας «είναι ζωντανός και είναι καλά.

Το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν από τα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, που τελέστηκαν την Παρασκευή στην πόλη Σάντσον, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Στις φωτογραφίες ο κληρονομικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας κόβει ευδιάθετος την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι που επισημαίνουν το γεγονός πως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των παραπάνω φωτογραφιών.

 

Από την πλευρά της η New York Post, μάλιστα, με δημοσίευμά της επιμένει πως ο Κιμ είχε, όντως, πρόβλημα στην καρδιά, αφού στις πρόσφατες φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εργοστασίου λιπασμάτων παρατηρείται ένα σημάδι στο δεξί χέρι.

Αμερικανός γιατρός δήλωσε στην ιστοσελίδα NK News πως το σημάδι θα μπορούσε να σημαίνει παρακέντηση της δεξιάς κερκιδικής αρτηρίας.

Πώς συνδέεται η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ένα 24ωρο σχεδόν μετά την επανεμφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, το γενικό επιτελείο εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 07:41 τοπική ώρα δέχθηκε πυρά φυλάκιο στα σύνορα.

Κατά την ίδια πηγή, νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας δύο φορές. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι τα πυρά της Βόρειας Κορέας «δεν θεωρήθηκε (ότι εξαπολύθηκαν) σκόπιμα», σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για το πού βρισκόταν ο Κιμ και για την κατάσταση της υγείας του, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν χθες ότι ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας εγκαινίασε εργοστάσιο λιπασμάτων. Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την 11η Απριλίου.

Η ανταλλαγή πυρών είναι η τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών που τυπικά παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Τσόι Κανγκ, αντιπρόεδρος του Ασιατικού Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής, δήλωσε ότι ο χρόνος που συνέβη το περιστατικό δείχνει πως ο Κιμ συνεχίζει να είναι επικεφαλής του στρατού της Βόρειας Κορέας.

«Χθες, ο Κιμ προσπαθούσε να δείξει ότι είναι απολύτως υγιής και σήμερα ο Κιμ προσπαθεί να κατασιγάσει κάθε είδους εικασίες ότι ίσως να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του στρατού», δήλωσε ο Τσόι. «Αντί να πάει μέχρι τέλους με το να εξαπολύσει πυραύλους και να επιβλέψει την εκτόξευσή τους, ο Κιμ μπορεί απλά να μας υπενθυμίζει ‘Ναι, είμαι υγιής και παραμένω στην εξουσία’».

Ο Λέιφ-Έρικ Ίσλεϊ, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ewha στη Σεούλ, δήλωσε ότι το περιστατικό με τα πυρά μπορεί να είχε στόχο να τονώσει το ηθικό του στρατού της Βόρειας Κορέας.

«Το καθεστώς του Κιμ ίσως θέλει να ενισχύει το ηθικό στα στρατεύματα πρώτης γραμμής και να ανακτήσει κάθε διαπραγματευτικό μέσο πίεσης που έχασε τις εβδομάδες που κυκλοφορούσαν φήμες για την απουσία του ηγέτη», δήλωσε ο Ίσλεϊ.

«Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να πάρουν αψήφιστα τέτοιου είδους παραβιάσεις των υφιστάμενων στρατιωτικών συμφωνιών από την πλευρά της Βόρειας Κορέας».



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!